En av de mest intressanta sakerna i livet är relationer. Det är en av (de många) saker som särskiljer oss från den övriga skapelsen och något som är unikt hos varje man eller kvinna. Ingen kan vara dig, det är det bara du själv som kan vara och genom relationer till andra kan vi få glimta in i andras Jag och även få dela med dig av ditt eget Jag.

Varför är då detta, som jag tror är grunden till varför vi finns till överhuvudtaget, så svårt? Varför är det så svårt att berätta hur man mår, hur man känner eller varför? Vad är man rädd för?

Jag vet själv att jag är väldigt nervös ibland när det handlar om relationer, samtidigt som jag tycker det är bland det bästa som finns. När jag träffar nya bekantskaper är det från början ett spännande och intressant spel där målet är att försöka lära känna människan och lyssna på vad han/hon har att säga. Men det är när man kommer förbi detta första steg som det blir svårare. Jag vill inte säga något som kan göra den andre förnär samtidigt som jag så ivrigt som möjligt vill lära känna på djupet, inte bara triviala saker som yrke, utbildning eller vilken sorts strumpor man föredrar.

Detta blir förstås extra svårt när man träffar någon som är sådär extra intressant (för så är det tyvärr, alla människor är inte intressanta för alla!), i alla fall för mig. Ivrigheten tar över än mer och det blir svårt att kontrollera sin framfusighet. Samtidigt som jag tänker att man inte kommer någon vart genom att vara försiktig så vågar jag väldigt sällan sluta vara det. Kanske det är så att det är en av de saker som jag begåvats med som faktiskt kan vara till hjälp för mina medmänniskor?

Det här kommer nog ta ett liv att fundera på, det enda jag vet är att jag vill praktisera detta så ofta jag kan och på så vis bli bättre på det. Som kille verkar man på nåt sätt ha ett handikapp eftersom att vi ofta komplicerar relationer när motparten tycker det kan vara relativt enkelt och naturligt (har jag hört).

Detta blev lite rörigt eftersom att jag funderar samtidigt som jag skriver, men kanske det i alla fall fick dig att fundera lite också.

Julljusstaken är uppe på kontoret!

Annonser